День здорового харчування

14Нове збалансоване меню, культура харчування та контроль якості – такі зміни обіцяє реформа шкільного харчування в Україні.
Згідно з нововведеннями, у дитячому меню обмежили кількість солі, цукру, жирів тваринного походження, а також вживання соків. У МОЗ зауважили, що у нове меню не включили ковбасні вироби, сосиски, рибні, м’ясні та плодоовочеві консерви, кондитерські вироби, адже ці продукти мають високий вміст солі та цукру. Також зменшили норми споживання хліба та картоплі. Натомість має бути більше молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових. Зросли норми щодо рослинного та вершкового масла. Поступово необхідно зменшувати споживання напоїв зі значним вмістом цукру. Тому в ліцеї №7 м. Ковеля був проведений День їдальні.

    Веселі овочі ( помідор, капуста, картоплина, морква, часник) зустріли батьків наших вихованців, які були запрошені на свято.  Заступник директора ліцею з виховної роботи Лідія Воробей детально розповіла про реформу харчування. Батьки переглянули відеоінтерв’ю із здобувачами освіти та дізналися їхню думку щодо нового меню та що для них означає здорове харчування та здоровий спосіб життя.
    Для батьків був організований квест, який складався з таких станцій: “Пізнавальна” ( вч. Кондратюк І.С.), “Знайди відповідність” (вч. Цегельник О.М.), “Фруктова дегустація” (вч. Кашинська Р.М.), “LEGO – фест”( вч. Климук Т.М.), “Тарілка здорового харчування” (вч. Лампіка І.С.), майстер-клас “Фруктові букети” ( вч. Шворак Т.В.).
   Кухар ліцею Сесюк Алла Федорівна частувала гостей такими стравами: рибні котлети, шпундра, картопляне пюре з соком буряка, салат із гречки, моркви та буряка, бігос.
   Цікаву концертну програми підготувала вчитель Федік І.В. зі своїми вихованцями. Усі охочі могли зробити світлини зі свята у фотозоні ( вч. Шинкарук Я.Т.).
   Дякуємо батькам за активну участь у Дні їдальні!!! Хочеться всім побажати “Смачного!”
MyCollages (40)